16.11.14ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΣΗΜΕΡΑ


Σαράντα ένα χρόνια μας χωρίζουν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των επίορκων συνταγματαρχών.
Σήμερα καθώς ο κόσμος της εργασίας βυθίζεται όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και την απόγνωση, σήμερα που η παιδεία, η υγεία, και το κράτος πρόνοιας  πνέουν  τα λοίσθια, μας σφίγγουν την αγχόνη για να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε  ο βασικό σύνθημα της νεολαίας και του λαού “ψωμί παιδεία ελευθερία” αποκτά επίκαιρη σημασία και περιεχόμενο.
Η δύναμη μας είναι ο φόβος τους και αυτόν με χίλιους τρόπους θέλουν να μας μεταδόσουν  με τα μέσα που διαθέτουν.
Ο αυταρχισμός μεγαλώνει.
Ο πρύτανης κ Φορτσάκης ως άλλος στρατηγός κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις να περιφρουρήσουν την Νομική Σχολή και την Πρυτανεία στην επέτειο της εξέγερσης
Τότε είχαμε το σπουδαστικό της ασφάλειας και τα τανκς τώρα έχουμε τα ΜΑΤ.
Τα σχέδια της συγκυβέρνησης είναι να καταργηθούν στα ΑΕΙ τα εργασιακά, διοικητικά και ακαδημαϊκά  δικαιώματα, οι ελευθερίες και οι συλλογικότητες και να μετατραπούν σε ένα αγοραίο  χώρο παροχής  εκπαιδευτικών υπηρεσιών, βασική συνθήκη του οποίου θα είναι “νόμος και τάξη”.
Προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα νέο ασφυκτικό περιβάλλον με ιδιωτικούς αστυνομικούς, ηλεκτρονικές ταυτότητες και κατάργηση κάθε  έννοιας πανεπιστημιακού ασύλου.
Ξεχνάνε όμως όλοι αυτοί που επιβουλεύονται την δημοκρατία και τη ελευθερία ότι ειναι επικίσνδυνα να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων την αξιοπρέπεια και το δικαιώμα τους να ονειρεύονται ένα καλύτερο  μέλλον.
Απένταντι σε αυτους που προσπαθούν να σπιλώσουν την μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου απέναστι στις προσπάθειες η λήθη να νικήσει την μνήμη , απέναντι σε αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία ο λαός μας απαντά με την ενότητα την συλλογική δράση και την αντίσταση
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους  φοιτητές το 1973 ήταν αυτό που οδήγησε στη εξέγερση  με αποτέλεσμα την πτώση της χούντας.
Η κατάληψη  της Νομικής  από τις δυνάμεις καταστολής και η άσκηση βίας στους φοιτητές το 2014, ας είναι η αρχή της ανατροπής αυτής της μνημονικής κυβέρνησης.
Όλοι και όλες μαζί
Οι απολυμένες καθαρίστριες
Οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες
Οι απολυμένοι της ΕΡΤ
Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα
Οι 1.500.0000 άνεργοι
Οι εργαζόμενοι
Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας
Να διώξουμε  την κυβέρνηση των μνημονίων και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.
 Οργάνωση Μελών
ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου