6.6.12

Δ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχετικά με το ντιμπέιτ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Νίκου Παππά,
Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, για το ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρά
Από την πρώτη στιγμή, κάναμε σαφές εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αναγκαίος ένας ζωντανός και εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Σαμαρά.
Ένας διάλογος, με την ανταλλαγή ερωτημάτων και επιχειρημάτων ανάμεσά τους, που θα επέτρεπε στους πολίτες να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν τις προγραμματικές θέσεις και τις κυβερνητικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και της ΝΔ.
Προτείναμε, επίσης, τη συμμετοχή δύο δημοσιογράφων – ενός από τη φιλοξενούσα δημόσια τηλεόραση και ενός, εγνωσμένου κύρους, εκτός ιδιωτικής τηλεόρασης αυτήν την περίοδο, ώστε να μην τεθούν θέματα ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Με αυτό το σκεπτικό, κάναμε σαφές ότι το στείρο μοντέλο των παράλληλων μονολόγων του ντιμπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου το 2009 δεν εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους.
Τα περί συμφωνίας, όταν η ΝΔ διαφωνεί με την πρότασή μας, βρίσκονται μόνο στο μυαλό των συνεργατών του κ. Σαμαρά και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις συστηματικές διαρροές της Συγγρού ότι δήθεν είχαμε συμφωνήσει στο μοντέλο του ντιμπέιτ του 2009.
Αποδεχτήκαμε, χωρίς να ζητήσουμε εξηγήσεις από τη ΝΔ, τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ από την Πέμπτη 7 Ιουνίου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.
Με τη σημερινή μας ανακοίνωση ξεκαθαρίζουμε δημόσια τις θέσεις μας για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ.
Η ΝΔ έχει κάθε δυνατότητα να εξηγήσει, δημοσίως πλέον και όχι με διαρροές, σε ποια σημεία συμφωνεί και με ποια διαφωνεί.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 05/06/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου