8.6.12

Για τις φασιστικές επιθέσεις

Όταν η κοινωνία εκβιάζεται να ζήσει κάτω από τον φόβο του μνημονίου, όταν πορεύεται στο άγνωστο χωρίς ελπίδα, όταν οι άνεργοι είναι η πλειονότητα έναντι των εργαζομένων, τότε τα βαμπίρ της  Ακροδεξιάς ελπίζουν ότι θα νομιμοποιήσουν την φρικιαστική παρουσία τους. Κρύβουν τον φασισμό πίσω απʼ τα κουρέλια του εθνικισμού και με τις άνανδρες (εδώ αποκτά πραγματικό νόημα η λέξη) επιθέσεις τους προσπαθούν να πουλήσουν υπηρεσίες security σε όσους είναι έτοιμοι να λυγίσουν από τον φόβο που σπέρνουν οι υποτελείς του μνημονίου.

Όταν ο πολιτικός λόγος των μέχρι χθες κυβερνώντων σπέρνει την μοιρολατρία και την υποταγή, τότε η παρακμή προσπαθεί να εκτοπίσει την ελπίδα και να διαλύσει την κοινωνία.
Αυτοί που έφτασαν στο σημείο να δώσουν υπουργεία σε ακροδεξιούς τώρα "θρηνούν" για τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής. Λίγο ακόμη και θα μας πουν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση της εγκληματικότητας, για την πτώχευση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, για την ανασφάλεια σε όλες τις πτυχές της - κοινωνική, πολιτική, οικονομική και αστυνομική.
Για εμάς δημοκρατία και ασφάλεια αλληλοσυμπληρώνονται. Χωρίς ασφάλεια, δεν μπορεί να εμπεδωθεί η δημοκρατία. Χωρίς δημοκρατία, η ασφάλεια καταλήγει σε κρατική αυθαιρεσία και επιβουλή εις βάρος του πολίτη.
Γιʼ αυτό και σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη η ελπίδα να νικήσει τον φόβο.
Η χώρα έχει φτάσει στο μη παρέκει! Επείγει μια νέα αφετηρία, με ηθικό πρόσημο στην πολιτική, με κοινωνική δικαιοσύνη στην οικονομία, με δημοκρατικό ήθος στην ανασυγκρότηση του κράτους. Επείγει μια νέα αρχή πάνω στα συντρίμμια ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει σαπίσει, όπως ομολογούν και οι πρωταγωνιστές του. Επείγει η δημοκρατική ανατροπή, που με αφετηρία τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς θα συντελέσει ώστε να κατανικηθεί ο φόβος, να αναπτερωθεί η ελπίδα, να αποκρουστεί η φαιά πανούκλα της Ακροδεξιάς, να ξαναβρεί ο πολίτης τα αυτονόητα για την κοινωνική επιβίωσή του -δουλειά, μόρφωση και αξιοπρέπεια-, να ισχυροποιηθεί η πορεία δημοκρατικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Όταν εμείς λέγαμε «κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση», το εννοούσαμε.
Κι όταν λέμε κανένας, εννοούμε κανένας. Ούτε ο άνεργος, ούτε ο καρκινοπαθής, ούτε ο εργαζόμενος, ούτε ο έμπορος που κινδυνεύει να βάλει λουκέτο, ούτε ο μετανάστης.
Τα όσα είδαμε στην τηλεόραση, τα όσα διαδραματίστηκαν στην Παιανία, οι άνανδρες επιθέσεις στο λιμάνι της Ναυπάκτου και αλλού μπορεί να μην καταλήξουν σκηνές από το μέλλον. Στο χέρι μας είναι!

Δεν κάνουμε πίσω!       Δεν φοβόμαστε!     Μαζί μπορούμε!
Η ελπίδα που γεννιέται στην κοινωνία θα νικήσει τον φόβο.

ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου