2.11.12

Απάντηση σε ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών για την ακαταλληλότητα του νερού στη Ναυπακτία

Διαβάστε την πλήρη απάντηση εδώ.

Αναλυτικά το ερώτημα:

Ερώτηση προς τους υπουργούς   Υγείας και  Εσωτερικών για την ακαταλληλότητα του νερού στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπακτίας, κατέθεσαν οι  βουλευτές Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Τριανταφύλλου και Γ. Βαρεμένος

Αναλυτικά η ερώτηση:

Το πρόβλημα με το νερό στις Δημοτικές Ενότητες Πυλλήνης, Αποδοτίας και Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι καινούργιο, όπως προκύπτει και από έγγραφα της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας – Τμήμα Υγείας Αγρινίου. (Αρ. Πρωτ. 198396/5932/8-11-2011 και Αρ. Πρωτ. 205606/5865/29-08-12).
Ενώ διεξήχθησαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις εν λόγω περιοχές και ζητήθηκαν διορθωτικές ενέργειες λόγω ακαταλληλότητας του νερού ήδη από το Νοέμβριο του 2011, το θέμα επανέρχεται οξυμένο σε βαθμό πλέον εγκληματικό για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Ενώ διεξήχθησαν ξανά δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις 11-07-12, 30-07-12 και 01-08-12 και οι εκθέσεις των εργαστηριακών ελέγχων είχαν αποσταλεί μέχρι τις 13-08-12 και για μια ακόμα φορά έδειχναν την ακαταλληλότητα του νερού με ύπαρξη παθογόνου μικροβιακού φορτίου (E. Coli - Εντερόκοκκοι), ο Δήμος Ναυπακτίας και η ΔΕΥΑΝ φαίνεται να ενημερώνονται γραπτώς με απαράδεκτη καθυστέρηση στις 06-09-12. Επιπλέον, δεν έγινε καμία ανακοίνωση από αρμόδιο φορέα που, τουλάχιστον, να προειδοποιεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες για την επικινδυνότητα του νερού στις περιοχές αυτές.
Είναι αναγκαίο να σημειώσουμε πως όλοι οι Τοπικοί Φορείς γνωρίζουν ότι ο Αύγουστος είναι περίοδος υψηλής επισκεψιμότητας στις περιοχές αυτές της Ναυπακτίας και ότι ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία πολλαπλασιάζεται ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.    Γιατί οι τελευταίοι Δειγματοληπτικοί Έλεγχοι στο νερό της Δημοτικής Ενότητας Πυλλήνης, της Δημοτικής Ενότητας Αποδοτίας και  της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας δεν διενεργήθηκαν νωρίτερα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για την Υγεία των πολιτών στην περίοδο υψηλής επισκεψιμότητας του Αυγούστου.
2.    Ενημερώθηκε εγκαίρως με κάποιο τρόπο ο Δήμος Ναυπακτίας και η ΔΕΥΑΝ και σε κάθε περίπτωση γιατί καθυστέρησε σε τέτοιο βαθμό η έκδοση ανακοίνωσης προειδοποίησης προς τους πολίτες για την ακαταλληλότητα των νερών.
3.    Με ποιες ενέργειες σας θα αποφευχθεί στο μέλλον αντίστοιχη κωλυσιεργία και καθυστέρηση ενημέρωσης ώστε να μην διακινδυνεύεται η Δημόσια Υγεία.
4.    Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την οριστική επίλυση του μόνιμου προβλήματος ακαταλληλότητας νερού που εντοπίζεται στις εν λόγω περιοχές.

Οι ερωτώντες  Βουλευτές
Τριανταφύλλου Μαρία
Βαρεμένος Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου