18.2.13

Επίσκεψη Μ. Τριανταφύλλου για ΤΕΣΥΔ

Χθες το απόγευμα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ναυπακτίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου με αντιπροσωπεία του ΤΕΣΥΔ και εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, που προβλέπει την απομάκρυνση του τμήματος και την συγχώνευσή του με άλλα στην  Πάτρα.

Στη συζήτηση έγινε ανάλυση των λόγων που η συγκεκριμένη απόφαση είναι παράλογη, βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων. Επίσης αναφέρθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε επίπεδο διαβούλευσης με το υπουργείο, χωρίς προς το παρόν να έχει αλλάξει η αρχική απόφαση για την περίπτωση της τμήματος της Ναυπάκτου.
Από την  πλευρά της η βουλευτής τόνισε ότι η υποτιθέμενη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόχειρο και μικροπολιτικό σχέδιο της μνημονιακής κυβέρνησης που όχι απλά δεν λύνει τις παθογένειες των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, αλλά ουσιαστικά συρρικνώνει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης. Επίσης διατύπωσε την πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ανάγκη απόσυρσης συνολικά του σχεδίου ΑΘΗΝΑ, και την διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα εξ αρχής με στόχο πραγματικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τέλος έγινε συζήτηση για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει η τοπική κοινωνία και την ανάγκη καθολικής συμμετοχής από όλους τους φορείς και πολίτες.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου