5.2.13

ΤΕΣΥΔ: Ή τώρα ή ποτέ


Αύριο Τετάρτη στις 19.00 συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας με μοναδικό θέμα συζήτησης την λήψη απόφασης επί της προτάσεως του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας που αφορά το ΤΕΣΥΔ, παράρτημα του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου στη Ναύπακτο, και το μεταφέρει στην Πάτρα.
Ως τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ναυπακτίας θεωρούμε ότι αύριο πρέπει να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις και η πρότασή μας προς το Υπ. Παιδείας να πατάει σε 2 βασικούς άξονες:

1. Ακαδημαϊκά κριτήρια: Το ΤΕΣΥΔ είναι από τα λίγα τμήματα στην Ελλάδα που έχει περάσει με επιτυχία εξωτερική αξιολόγηση, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο, μεγάλη δυναμική στην αγορά εργασίας και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και εγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
2. Εγκαταστάσεις: Άμεση παραχώρηση από τον Δήμο χώρων ικανών να φιλοξενήσουν βραχυπρόθεσμα τις ανάγκες του τμήματος (πρώην Δημαρχείο Αντιρρίου, ΔΟΥ) και παράλληλα, άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την μόνιμη στέγαση του ΤΕΙ στην περιοχή Σκά, με όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες από την πλευρά του Δήμου.
Καλούμε όλους τους πολίτες να παρευρεθούν αύριο στο δημοτικό συμβούλιο και με την παρουσία τους να απαιτήσουν τα μέχρι πρότινος αυτονόητα, για το καλό της πόλης μας.
Την ανατροπή της απόφασης που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά και καταδικάζει τον Δήμο Ναυπακτίας σε κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση και ενʼ γένει φτωχοποίηση, στερώντας του το σπουδαιότερο εργαλείο ανάπτυξης που είναι το Τ.Ε.Ι, μπορούν να την ανατρέψουν μόνο οι πολίτες και με την προϋπόθεση να δράσουν ενωμένα ως μια γροθιά.

Γραμματεία Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ναυπακτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου